Pasieniečių išsigandę kontrabandininkai atsikratė 4 tūkst. pakelių cigarečių

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė 4 tūkst. baltarusiškų cigarečių pakelių. Manoma, kad krovinį išisgandę kontrabandininkai metė ir spruko, kai tamsoje iš toli pastebėjo artėjančius pasieniečius.

Šeštadienį naktį Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimo ribose VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai, tarp kurių buvo kinologas su tarnybiniu šunimi, patruliavo palei valstybės sieną su Baltarusija. Devynerių metų vokiečių aviganė Dinga ant palei sieną įrengto patrulinio tako užuodė galimų pažeidėjų pėdsakus, kurie vedė į Lietuvos gilumą. Pradėta paieška. Netrukus maždaug už 500 m nuo sienos Dingos padedami pasieniečiai aptiko 8 dėžes, iš viso 4 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest” su Baltarusijos akcizo ženklais. Dėžės buvo apvyniotos juoda polietileno plėvele.

Persekiojimas įtariamų pažeidėjų pėdsakais tęsėsi iki pagrindinio kelio Tausiūnų kaime. Čia pėdsakai dingo. Manoma, kad kontrabandininkai savo krovinio atsikratė ir spruko, kai tolumoje pastebėjo palei sieną judančius VSAT pareigūnus.

Radinio vertė, skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką, yra apie 9,5 tūkst. eurų. Cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl sulaikytos kontrabandos atlieka ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis: pasienis.lt

Leave a Reply