2007–11 m. „Linavos“ vadovai padarė žalos daugiau nei už 5 mln. litų (bus papildyta)

Šiandien, 2015 m. vasario 27 dieną, asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Vidmantas Adomaitis pasirašė Vilniaus apskrities Valstybinėje mokesčių inspekcijoje atlikto patikrinimo už 2007–11 metus aktą.

Jame nurodyta, kad už tą laikotarpį asociacija papildomai turi sumokėti 5 068 410 litų (1 467 913 eurų) mokesčių valstybei.

Ši suma gali padidėti dėl galimų baudų bei delspinigių.

Akto išvada užima 91 puslapį, bendra apimtis – 5 tomai.

Dauguma Vilniaus apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos nurodytų epizodų „Linavos“ prezidiumo sprendimu jau yra perduoti tirti teisėsaugos institucijoms.

„Linavos“ revizijos komisijos narės Aušros Mecelienės teigimu, šis patikrinimo aktas atveria realias galimybes išsireikalauti iš buvusių vadovų, kurių dauguma jau nebedirba asociacijoje, asociacijai padarytą žalą.

Šaltinis: linava.lt

Foto:

  • P.Mečislovai,
    Rašai gindamas niekuo dėta prezidentą.Jis vargšas nieko nežinojo apie išvaistytus pinigus,Turiu porą klausymų į kuriuos manau turi atsakymą:
    1,Kodėl prezidentas dalino paskolas,o negražinantiems,tik laiko nesikreipė į teismą?
    2,Kodėl prezidentas atleido save,pasiėmė išeitinę kompensaciją ir kitą dieną įsidarbino?
    3,Kur jis buvo ir kodėl tylėjo dėl išvaistytų lėšų,nors per regioninius susirinkimus,kongresus jis girdėjo apie pinigų švaistymą
    4,Kodėl tiek laiko prezidentas neleido revizijai susipažinti su dokumentais?
    5,Kodėl jis vežė linavai krovinius 3 kart didesnėm kainom,nei rinkos(be jokio konkurso paskyrė savo įmonę)
    Juk viską gerai,Mečislovai žinai.Būk geras,atsakyk mums nesupratingiems nors į šiuos klausimus

  • Kas gi toje VMI ataskaitoje?

    Tvarką padarė mokesčių inspekcija radusi 2007-2011 m įdomiausius faktus.

    Tyrimas atskleidė schemas per kurias galimai tekėjo į V.Gilio aplinką Linavos Milijonai.

    1. Gilio “tėvonijos” – Linavos mokymo centras ir Celės akademija – mokymai, kelionės, seminarai, kuriuose nuolat lankėsi kai kurie išrinktieji už Linavos pinigus: V.Smaidžiūnas ir kiti prezidiumo nariai, R.Martinavičius ir, žinoma, pats V.Gilys. Į kai kurias keliones jį lydėdavo draugai Kauno vežėjai Valdas Buivydis (Hoptransa)ir kt.

    Vien per vokiečius sako praplaukė apie 2,5 mln Lt. Dar didelės sumos per Linavos mokymo centrą – kelionės į Dubajus, Šanchajus ir t.t.

    Šias keliones VMI nepripažįsta pagrįstomis išlaidomis ir reikalauja mokesčius sumokėti.

    2. Fondai. V.Gilys ir šiandien skelbiasi, kad yra Transporto reformų paramos fondo pirmininkas. Įdomu tai, kad į tą fondą jau nuo 2007 m. plaukė iš Linavos nemenkos sumelės. Tai atsarginis V.Gilio uostas, kartu su tokiomis įmonėmis kaip Baltijos verslo vystymo agentūra ir keletu kitų įmonėlių, vadovaujamų to paties direktoriaus.

    Čia sumos kur kas įspudingesnės – per vien per Baltijos verslo vystymo agentūrą praplaukė apie 4 mln. Lt. Per kitas įmones sumos taip pat labai įspūdingos.Pagrindžiančių išlaidas dokumentų VMI teigia negavusi iš tų įstaigų.

    3. Yra ir daugiau tirtų epizodų su tokiomis įmonėmis kaip Daliveda ar kitos, kuriose aiškiai matosi kaip ir kur dirbo asociacijos darbuotojai, kur galėjo nusėsti pinigėliai.

    Tačiau aišku viena – be V.Gilio parašo ir jo žinios ten niekas nevyko.

    Žinant, kad tarp V.Gilio ir A.Kondrusevičiaus nuolat vyko vidinė kova, bandymas prirašyti tų įmonių nuodėmes, kuriose ir šiandien dar dirba V.Gilys atrodo labai originaliai.

    Manau, kad šįkart jau bendromis frazėmis nebeapsieis VMI, nes faktai surašyti su konkrečiomis pavardėmis ir sumomis. Tad ir žmonių ratas labai aiškus:

    V.Gilys- V.Smaidžiūnas – V.Pelėda ir kiti

    • Jus prieš rašydami nesamonęs gėrai paskaitykite VMI ataskaita.Turėjote matyti, kad ten važiavo Kęstutis Sadauskas, Algimantas Kondrusevičius su visą šeimą, Irena Stančinskaja,Malkevičius su savo žmoną ir daug kitų, kurie net ne dirbo Linavoje.

  • Transekspedicija

    Kiek cigarečių kontrabanda vežė Transekspedicija?
    Ar ne už tuos pinigus pelėda išsistatė terminalus Ukmergės kelyje?
    Bet jo rankose kontrabandiniai pinigai tampa skaidrus, todėl visi prarado atmintį.
    ISTORIJA TĘSIASI!!

  • Sąrašas švastūnų

    Gal ir Transekspedicijos sutartį dėl Linavai gabenamų TIR knygelių atkasė VMI?

    Norėtųsi pamatyti kiek uždirbo iš Linavos.

    • jo jo "Sąrašas švastūnų"

      Mečiukui

      Ko gero Mečiuk nesi matęs ir susitarimo tarp V.Gilio ir A.Kondrusevičiaus , kad vienas kito “nepridavinės” , negi pamiršai , kaip šis dokumentėlis , kaip angelas sklandė vežėjų padangėje…Cha..cha..cha…

      “Kaltu bandoma padaryti vieną žmogų – prezidentą.”

      tavo žmogus – NUSIKALTĖLIS !!!

      Algimantas turės išeiti…

      ISTORIJA TĘSESI…..

    • Neeeeee, išeiti Śiam supuvusiam žmogenui per gerai, jis privalo sėsti i cypę!

  • Mečislavui Atroškevičiui

    kad esi blogas žmogus, mes žimojome, bet kad susimaiįęs dėl paskutinių įvykių pripažinsi, netikėjome. Keletas momentų iš tavo dosje:
    – daug metų tavęs Kondrusevičius ir Gilys neįleido į prezidiumą dėl tavo chamiško charakterio ir baisaus padlaižiavimo, savybių, kurias tu įgijai Minsko milicijos mokykloje;
    – prieš tapdamas prezidiumo nariu žadėjai atstovauti mažųjų interesus. pasirodo, apgavai. atstovavai tik savo interesus, gindamas Malkų ir Kondrusevičių ( nusikaltėliai). niekaip negali dovanoti Giliui, kuris išplatino Linavos serviso audito medžiagą ir viskas prasidėjo;
    – pareiškimu V. Giliui, tu norėjai užmaskuoti skaidrių vežėjų iniciatyvas tirti visų vadovų padarytus nusikaltimus ir nusižengimus, todėl ištraukei iš po stalo pareiškimą tik Giliui, kaip tuo tarpu Mikėnas, Kuklys norėjo, kad balsuotum už pareiškimą, kuris tirs visą veiklą.Todėl jie nusišalino nuo balsavimo būdami mažumoje; o tavo veiksmai traktuotini, kaip nusikaltimo slėpimas;
    – jei Gilys prisidėjo prie Skaidrumo įkūrimo, kaip tu pastoviai teigi, tai jam bus lengvinanti aplinkybė tiriant bylas. tau lengvinančių aplinkybių mes nematome.
    – smerkdamas anksčiau skundikus, tapai skundikų skundikas, vagių, sukčių, banditų gynėjas .
    – tai tik pradžia tyrimo apie tavo veiklą ir žalą, kurią padarei vežėjams. viskam ateina laikas.

  • Štai didieji vežėjų “gynėjai” Mečys, ir visa gvardija skolininkų *** ir kitų KGB linksmuolių iš įniršio nebežino ką daryti. Pasirodo jų karalius Kondrusevičius be karūnos. Jis tik paprastas žmogeliukas praradęs sąžinę, padorumą. Sunku jo kariaunai susitaikyti su tuo, kad tiek garbintas tavo favoritas pasirodo tik eilinė siurbelė, siurbusi vežėjų pinigus ištisus 15 metų. Jo pūsta migla apie ryšius ir galias ,paremtas KGB karininkų pažintimis, subyrėjo kaip kortų namelis. Visi tie “vojažai” į Maskvą buvo eiliniai lėbavimai. Apie juos sklando anegdotai, kaip girti sumaišė traukinį, Smolenske nuplėšė milicininkui atpečius ir daug kitų pikantiškų darbelų, žinoma tik ne vežėjų naudai. Štai visa spauda mirga pranešimais, kad Linavos nusikalstama vadų grupuotė ,vadovaujama Kondrusevičiaus, ne tik vogė, bet dar ir slėpė mokesčius nuo valstybės. Ir tai ne šiaip nuslėpė vieną,kitą lituką, o apie 1,6milijono eurų.O dar plius delspinigiai ir palūkanos nuo tos sumos laukia. Be to dar aršiai puola ir grąsina tiems, kurie iškėlė tas jų aferas,o kaip žinome mokesčių slėpimas ir nemokėjimas tiems vagims neskaniai kvepia,tai jau baudžiamoji atsakomybė Mečy. Ar pamiršai ,kaip per prezidiumo posėdžius šukaliojai apie LInavos “skalbinių” išnešimą į viešumą ir siūlei tuos vežėjus šalinti iš Linavos. Tai buvo jau 2011metais. Tai ir tavo nuopelnas yra didelis, kad buvo slepiami mokesčiai Linavoje. Ne kartą esi sakęs prezidiumo posėdžiuose, kad tau Linavos finansai neįdomu, o įdomu buvo ,kaip neprileisti prie darbo revizorių ir buvai vienas iš tų, kurie talkininkavo apskundžiant revizorius teismui ir juos suspeduojant. Ir dabar toliau skundi,prisigalvodamas nebūtų dalykų ir toliau trugdai revizoriams dirbti. Nustok kenkti vežėjams, tavo kumyras nuogas. Šaunuoliai prezidiumo dauguma, kad sugalvojo Kondrusiniams uždėti apynasrį ir perdavė bylas į teismą, prašydami žalos atlyginimo iš tokių skudikų, kaip Atroškevičius ir visokie Izrail Kamrmanai , sadauskiniai-KGB-istai. Tikimes, kad prezidiumo daugumai užteks ryžto ir valios užbaigti Linavos nusikalstamos grupuotės veiklos erą ir visi neteisėtai iš vežėjų pavogti milijonai bus jiems grąžinti,bus nuplauta gėda, kurią ši grupuotė užtraukė mūsų Asociacijai “Linava” ir sėkmingai sugebės atsiskaityti su Valstybe, sumokėdama nuslėptus mokesčius.Tvirtybės Jums E.Mikėnai ir visai prezidiumo daugumai, taip pat ir revizorėms A.Monkievič ir A. Mecelienei. Mes vežėjai su Jumis ir už Jus.

  • Netrizniokit

    Viska valdzia isaiskins.
    Jei revizores nenusleps VMI akto detaliu, suzinosime kiek kilometru uz vezeju pinigus be reikalo praskraide ir veltui Smaidziunas.
    Jau seniai sklando kalbos apie nenusakoma sio subjekto apetita bei sugebejima isspausti maksimuma naudos sau is Linavos.
    Geras buvo Gyliui, po to santazavo del kelioniu Malku ir Adomaiti.
    Gaila, kad pabugote trecio revizoriaus, gali likti ir paslaptimi sio tipo kaina Linavai.

    ISTORIJA TESIASI!!!
    UZ INTERPIALIACIJA SMAIDZIUNUI!!!

  • jo jo "Mecys"

    už savo žodžius tu Mečy iš viso negali atsakyti: tavo žodys yra lygus 0. nes kiek tu jį davei tiek jis pasirodė tuščias: už R. Malku garantavai, visiškas pravalas net jau eidamas l.e. pareigas jis nurašo tavo mylimo prezidento užsilaikusia skolą, kuria Algimantas pamiršęs ir neprIpažysta ( kaip ir sutartį kuria buvo pasirašęs su Malkumi, o pagal tavę, neturi teisės,o visiems pasakė, kad jis GARANTAS. ir tik kur Mečys prisiliečia ten tik skandalas, gal pameni kai vežėjams žadėjai atleisti sekretoriato darbuotoją , kuris išplatino biudžeto vykdymą, bet kaip pasielgei? ogi niekaip numuilinai ir viskas. „Nors pagal asociacijos įstatus prezidentas finansų netvarko, sutarčių nepasirašinėja, paskolų nedalina, bet tokia pozicija skaidruoliams naudinga.” o čia ir matosi, kad finansus tvarko , pasirašo IRU paskolos sutartį, paramas daliną ir TAU(„didysis verslininkas” neturi 20 000 lt. kai už neveikimą gaudavo atrodo 70000lt.) ir SAU ( pravežė labndaros daugiau kaip už 1 600 000 Lt.)ir Kitiems savo pakalikams ( Genius , šarikovas ir kt.), na kaip ar ne tiesa ? ” ***” ir dar klausimas pasisavynai būdamas vice dokumentus ir negrąžini asociacijai o tai vadinasi VAGYSTĖ…. taigi „didvyrį” ir „šventuoli” gal geriau nebeieškok kituose prasižengimų, kai pats esi apsidirbęs iki ausų….

    Algimantas turės išeiti…

    ISTORIJA TĘSESI…..

  • Mokesčių inspekcija tyrima atliko nuo 2012 metų rugsėjo mėnesio. Tada asociacijos Linava buvusiam generaliniam sekretoriui Valdui Giliui Vilniaus apygardos prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas Nr. 10-9-145-12 pagal LR BK 184 str. 2 d. (turto iššvaistymas) ir 228 str.1 d. (piknaudžiavimas). Šis tyrimas buvo pradėtas pagal asociacijos Linava pareiškimą, o tiksliau sakant pagal 2012 metų rugpjūčio mėn Linavos prezidiumo nutarimą. Tik vienas pikantiškas faktas, dabartinis „didvyris” ponas Mikėnas už šį nutarimą nebalsavo, o bandydamas jį torpeduoti išbėgo iš posėdžių salės. Šiandien jis „didvyris”. Ir tai nenuostabu. Valdas Gilys – yra skaidrumo judėjimo įkurėjas 2010 metais kovo mėnesį. Po Gilio pašalinimo 2010 metų lapkričio 25 dieną Mikėno bendražygiai (Hoptransa, Rasmada, Minvija ir kt.) kreipėsį į teismą dėl prezidiumo nutarimo pripažinimu negaliojančiu ir Valdo Gilio grąžinimo į savo pareigas. Tai yra tikri ir realus faktai, patvirtinti dokumentais ir už kiekvieną savo žodį aš atsakau. Todėl dabartiniai Mikėno pasisakymai tik juoką kelia. Gilio *** vėl lenda iš po šluotos. O atsakomybę nuo savo buvusio patrono bando permesti vienam asmeniui – prezidentui. Nors pagal asociacijos įstatus prezidentas finansų netvarko, sutarčių nepasirašinėja, paskolų nedalina, bet tokia pozicija skaidruoliams naudinga. Ir nesvarbu, kad VMI ataskaitoje kas antrame puslapyje mirga prezidiumo nario Valiaus Smaidžiūno, jo žmonos, Gilio ir Ko pavardės dėl kelionių po Šanchajus, Dubajus, Honkongus, Barselonas ir Celes. Šias milijoninės išlaidas VMI nepripažįsta kaip išlaidas, reikalingas asociacijos funkcionavimui ir reikalauja susimokėti mokesčius. Bet skaidtruoliams šiandien Smaidžiūnas savas, jam galima. Jam ir visai Gilio ***. Kaltu bandoma padaryti vieną žmogų – prezidentą.

    • jo jo "Meciui"

      „Kaltu bandoma padaryti vieną žmogų – prezidentą.”

      tavo žmogus – NUSIKALTELIS!!!

    • jo jo "Meciui"

      “Kaltu bandoma padaryti vieną žmogų – prezidentą.”

      tavo žmogus – NUSIKALTELIS!!!Algimantas turės išeiti…

      ISTORIJA TĘSESI…..

    • Mečiukui

      Ko gero Mečiuk nesi matęs ir susitarimo tarp V.Gilio ir A.Kondrusevičiaus , kad vienas kito „nepridavinės” , negi pamiršai , kaip šis dokumentėlis , kaip angelas sklandė vežėjų padangėje…Cha..cha..cha…

Leave a Reply